Апарат Су-вид, sous vide
Що таке су-вид "sous vide" і як це працює?
Sous vide - це техніка приготування, яка походить із Франції. Це не що інше, як приготування різних страв у вакуумі. Це рішення має багато переваг перед традиційними методами. Перш за все, ми отримуємо набагато кращий смак і аромат і зберігаємо харчову цінність продуктів. Таким чином, Sous vide є здоровим вибором, коли справа доходить до приготування їжі, але для цього потрібне відповідне обладнання.
Процес вакуумного приготування страв повинен проводитися точно. Нам потрібна правильна температура води та певний час. Техніка sous vide дозволяє готувати м'ясо, рибу, морепродукти і навіть овочі та фрукти. Важливо, що він зберігає набагато більше харчової цінності, ніж традиційні способи термічної обробки.
Перш ніж приступити до приготування обраної страви, ми повинні помістити необхідні інгредієнти в матеріал, який буде стійкий до високих температур. Зазвичай використовуються рішення для вакуумної упаковки. Ми повинні занурити пакет з продуктами у воду і варити протягом певного часу при точно обраній температурі.
Sous vide — найкращий вибір, коли справа доходить до приготування певних страв, наприклад м’яса. Вони характеризуються ніжною, соковитою структурою і надзвичайним ароматом. Цю техніку ми з успіхом можемо використовувати в домашніх умовах. Для цього вам достатньо оснаститися призначеним для цього обладнанням і рецептами страв sous video.
Яке обладнання Sous Video є на ринку?
Приготування страв су-від можна полегшити завдяки приладам, призначеним для цієї мети. Основним і найпопулярнішим обладнанням для вакуумного приготування є циркуляційні насоси. Встановлюємо їх прямо на бічну стінку горщика. У воду слід занурювати спеціальний нагрівач - його завдання підтримувати точно задану температуру. Встановлюємо за допомогою дисплея та кнопок.
Наявні на ринку пристрої Sous vide дозволяють самостійно підбирати параметри. Таким чином, ми можемо реалізувати багато різних рецептів за допомогою одного обладнання. Циркуляційні насоси - це досить просте рішення, яке не коштує занадто багато. Однак пам'ятайте, що можливості такого обладнання обмежені. Тим не менш, це буде найкращий вибір для домашнього використання. Рекомендується також новачкам, які раніше не пробували готувати у вакуумі.
Більш просунутим пристроєм sous vide є спеціальна мультиварка. Таке обладнання не вимагає додаткового горщика. Правильно упаковані продукти кладуть на підготовлений кошик, який занурюють у воду. Потім ми можемо встановити час і температуру приготування під вакуумом. Ці типи передових пристроїв sous video характеризуються набагато більшою точністю. Точність налаштованих параметрів просто вище. Однак пам’ятайте, що професійне обладнання може коштувати до кількох сотень злотих.
Важливим моментом у техніці sous vide є вакуумне пакування продуктів. На ринку є апарати, які роблять це дуже швидко і точно – це зварювальні апарати. Їх також можна використовувати для зручного зберігання їжі. Продукти не втратять своєї харчової цінності, якщо їх запакувати під вакуумом. Особливо це стосується овочів і фруктів.
Переваги використання технології sous vide
Такий спосіб приготування їжі має багато переваг. Найважливіші з них - це, звичайно, здорові страви, наповнені харчовою цінністю. Вакуумована продукція не втрачає свій аромат, смак, вітаміни та мінерали. Це особливо важливо для людей, які стежать за своїм харчуванням. Приготування здорової їжі не повинно бути складним. Оснастившись термостатом і домашнім зварювальним апаратом sous vide, ви зможете легко готувати страви найвищої якості.
Технологія Sous vide продовжує термін придатності - більшість продуктів можна зберігати набагато довше. Приготування у вакуумі також додасть стравам характерну, ніжну та соковиту структуру. Іншим способом подібного ефекту досягти неможливо.
Варто пам'ятати, що об'єм харчових продуктів повністю зберігається за допомогою методу sous video. Жодні поживні речовини не втрачаються з їжею, включаючи воду. Особливо це помітно, якщо мова йде про м'ясо, рибу та овочі. Страви також зберігають свій первинний, естетичний вигляд, а при стандартних способах приготування інгредієнти найчастіше втрачають свою структуру.
Технологія Sous vide – чудове рішення, коли справа стосується маринування м’яса чи риби. Вакуумні способи приготування їжі значно скорочують весь процес. Інвестиції в відповідне обладнання обов’язково окупляться якістю окремого посуду, зручністю та широким спектром застосування.